sâmbătă, 24 aprilie 2010

Sunt dezamagita!

Dezamagita de tara in care traim, in care o sa traiasca si copiii nostri. Cum sa inveti un copil ce e bine si ce e rau, cand la tot pasul vezi numai rautati, crime, violuri?!? Stire vazuta la Protv chiar cum 10 minute: In Berceni ( cartierul de care stau de 23 de ani ) "Scandal cu geamuri sparte si o masina distrusa intr-un cartier bucurestean!" Ce cred acum oamenii care nu au fost niciodata in acest cartier sau vor sa-si cumpere o casa ca's mai aproape de sericiu, sau pur si simplu ce cred oamenii? Ce cred eu? Stiam ca stau intr-un cartier linistit, cel putin zona mea este linistita... Mi-e frica sa mai ies afara dupa ora 21. Mereu cand intru in scara blocului ma uit sa nu fie cineva care ma urmareste, asa am ajuns!

Sunt dezamgita de invatamantul romanesc si de facultatile de cacat, care nu stii ca-s de cacat pana nu treci prin ele. Stiti ca in fiecare luna din an se schimba cate ceva? Ba schimba disciplinele la bac, ba tezele cu subiect unic, ba...D-zeu stie ce o sa se mai schimbe! O sa ajungem sa dam Bac-ul de acasa, din fotoliu cu cola si semintele langa noi, tezele unice o sa fie defapt un proiect luat de pe net, iar in clasa I o sa inveti cum sa dai cu pumnul! Am dat cele mai decente exemple...

Sunt dezamagita de medicina romaneasca, de spitalele din toata tara! Stiti ultima stire? Cum ca prim-solista la Teatrul National de Opereta, trebuia sa treaca printr-o interventie minora, dar acum este conectata la aparat si este la un pas de moarte? Si asta deoarece exista un MICROB in SPITAL care a promovat cateva infectii, ei...ce mi-e cateva infectii!?! Cum este posibil asa ceva? Un spital ar trebui sa straluceasca, sa fie locul unde te duci sa te refaci nu sa te imbolnavesti!!! Cum sa nu te duci la clinicile din strainatate? Doar Basescu ne-a dat un exemplu bun de urmat..in ce tara s-a dus sa se opereze? Unde si de ce?

Ne place sa mergem la mare, la munte si la gratar . Toata lumea se distreza si sa se simte bine, dar nu toata lumea iubeste natura! De ce aruncam guma pe jos, gunoaie, scuipam, aruncam sticle pe geamul masinii (autostrada soarelui vara trecuta), doar exista cosuri de gunoi, nu? Asta tine de educatie, iar romanii au absente si chiar sunt repetenti la aceasta "materie"!

Asta e tara in care traim...din pacate nu traim deloc bine!!!

Trebuie sa-ti traiesti viata in fiecare minut, pentru ca nu stii ce ti se poate intampla in urmatoarea secunda!!!

9 comentarii:

  1. De acord cu tot ce spui, cu o completare: asta nu e tot; e mult mai rau.E vina noastra. Ne plangem si nu facem nimic. Dar macar putem incerca sa aratam ce e pe jos si in jurul nostru si sa speram ca in primul rand se vor schimba romanii si abia apoi cu ei si Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate! Din pacate nu este tot si nu o sa se schimbe nimic prea curand! Nu avem puterea, bunul simt, educatia si banii necesari! Degeaba facem voluntariat cu 100 de oameni, gen sa curatam parcurile de gunoaie cand altii 1000 arunca pe jos.!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai... nu prea exista scoala pentru a invata binele si raul, exceptand familia si institutiile religioase, omul are propria Biserica de valori si credinte formata in constiinta lui.

    Daca vezi la tv violenta asta nu inseamna implicit ca reproduci in cotidian, iar daca un copil incearca sa faca asta atunci tot spre responsabilitatea parintelul s-ar indrepta o mare parte din vina pentru ca deobicei secventele violente cer acordul parintilor.

    Avem si facultati bune, profesori geniali, doctori care salveaza mii de vieti chiar daca nu sunt sisteme perfecte si se intampla cazuri care nu ar trebui sa se intample dar daca avem o atitudine de altii gresesc, e vina lor, nu-mi dau seama daca se vor dezvolta aceste sisteme decat, poate, daca in timp ce ne prezentam dezacordul cu anumite sisteme am prezenta si solutii si am incerca sa facem ceva in privinta asta. Uneori e mai simplu sa fim mai neintelegatori decat sa fim activi si sa promovam anumite chestii.

    Mai intai sa incepem cu noi, dupa care cu restul.

    RăspundețiȘtergere
  4. L.R. Ai dreptate spunand: "mai intai sa incepem cu noi, dupa care cu restul" crede-ma ca educatia primita de la parintii mei este cel mai de pret lucru! Si nu stiu cati primesc aceasta educatie, in familie, la gradinita, la scoala...Din pacate nu avem ideile noastre suntem ghidati dupa tot ce vedem la tv.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea inteleg de ce vezi tv-ul ca o mama omida care influenteaza intr-un mod robotic comportamentele umane, pentru ca nu e chiar asa. Poti observa, chiar si in societatea noastra, ca tv-ul nu mai reprezinta o sursa foarte credibila de informare ci mai mult de petrecere a timpului liber prin care un om incearca sa se informeze sau se distreze pentru ca nu isi permite vacanta mult visata in insulele virgine din Beduinia.

    Cat despre ideile noastre, si aici e o dezbatere lunga, care prin diverse argumente, se poate indica ca un individ nu prea are idei proprii si ca intr-o forma sau alta tot se inspira din ceva, ca e televizor, ca e o carte, sau spusele unui parinte, asta e altceva, dar sunt putine lucruri unice intr-un sens natural in cadrul constiintei comportamentale ale unui individ.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum sa nu fie tv o sursa de informare? Pai cat la suta din polulatie este in fata tv-ului la orele 13, 17 si 19? Gandeste-te la mediul rural, acolo nu exista internet sau chiosc de ziare!

    Revin la ce spuneam...din pacate nu avem ideile noastre, suntem ghidati dupa tot ce vedem la tv, pe strada, la persoanele cu care ne intalnim, la anturajul in care ne-am instalat, etc.

    Ideea mea era ca Romania nu o sa se schimbe prea curand! Si da, sunt constienta ca exista si doctori excelenti, profesori universitari carora le pasa si ecologisti care incearca sa schimbe ceva...

    RăspundețiȘtergere
  7. stimata domnisoara,

    nu este frumos sa sustrageti din context adica: nu am spus ca nu este o sursa de informare ci am spus ca nu este o sursa de informare credibila. chiar daca sunt persoane care ofera rating diverselor canale la anumite ore asta nu inseamna implicit ca le ofera si credibilitate si ca le va schimba perceptia intr-un mod categoric. In istoria opiniei publice exista putine cazul de astfel de efecte ale tv-ului. Revenim la ideea de credibilitate sunt si ceva studii pe aceasta tema adica in ce are romanul incredere, vei observa ca mass-media e destul de jos, asta inseamna ca inainte de a observa o informatie la tv individul o trece prin propriu sau filtru de percepere a sigurantei informatiei. Mai mult la noi se uita pentru spectacol, o injuratura ceva, care si pe cine mai scuipa in direct sau in reluare, ce buze blonde are blonda lui Bote, etc... astea sunt subiectele si atractia tv-ului la noi. Exista si canale precum discovery sau chiar trinitas, poti sa intrebi persoanele de ce nu aleg sa le urmareasca :) Cat despre zona rurala, hai sa fim seriosi, exista cablu/tv de mult timp si diversitatea programelor plus ca nu sunt atat de inapoiati ca si informatie decat generatiile mai in varsta care nu nu migreaza spre oras din cand in cand pentru diverse actiuni, iar internet exista si acolo chiar daca cu o acoperire mai mica, primarii, scoli, ceva oameni mai instariti din sat au, iar in timp va fi la fel de raspandit ca si in urban.

    TV-ul nu este un robot care ne induce clar un anumit comportament :) ca poate influenta asta e alceva, dar nu intr-un mod categoric. Iti da anumite senzatii, sentimente, spectacole, mai o baba violata de un nepot de 30 de ani care vroia bani de votca :) dar astea nu sunt stiri si informatii care sa schimbe un comportament, poate iti da doar o stare de spirit, uneori mai amuzanta alteori mai trista. La tv se vad multe nu? te simti cumva ghidata de tv si de ce urmaresti acolo? banuiesc ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  8. :),

    Cred ca nu ne-am inteles sau vb aceeasi limba si nu ne intelegem? :)Crede-ma (chiar si tu stii asta) ca exista destule tufe de Venetia incat sa creada ce se vede la tv este "bine" si da bine! Cum crezi ca apare in fiecare luna cate o noua blonda sau cate o noua iubita de fotbalist ce-si arata si ce-si mai arata...? Vad ele, dragutele de ele in anumite emisiuni/ziare ca asa se practica si ca sa se vada si ele la tv/pe prima pagina sau sa fie bagate pur si simplu in seama, se dezbraca si fac scandal. Cate fete crezi ca nu vor sa devina doamna Columbeanu sau blonda lui Bote? Deci pentru unii/unele tv este o sursa de informare si nu numai, dar nu intr-un mod categoric :) Si asa o dam iar in educatie...

    Am scris postul asta ca sa ma descarc de ce tocmai auzisem la tv, in trecere...nu ma uit la emisiuni prostesti si bineinteles ca nu ma sunt ghidata de ce aud!

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea!